Friday, 15 November 2013

Last Day school

15 November 2013....
11 Muharram 1435

Salam Jumaat yg penuh barakah..InsyaALLAH
Xsangka..dh last sekolah harini..
Alhamdulillah.....harini perut kenyang sungguh..
Berkat berpuasa asyura...

Semalam mendapat jemputan tahun 4 dan tingkatan 3
Harini...Dijamu dgn jamuan akhir tahun bebudak thn 3..
Tq anak2 murid cikgu semua atas jemputan...

Ikutkan lg 15 hari tempoh kontrak aku utk kerja kt sini
tp...xnampak gaya utk menamatkan kontrak..
Keje2 for next year dah menanti...
Kita hanya mempu merancang, Allah yg menentukan segalanya

Last day with my student...bestnya kalau hepi2 mcm ni selalu..hehehe

Rezeki puasa 10 Muharram..
Jamuan form 3-10 Muharram 1435
Oh my student
=)
hero2 as-syddiq
Jamuan thn 3

mcm comell jer sume
nak jugak cikgu - cikgi ni...
all teachers as-syddiq islamic school
alahai....



Monday, 4 November 2013

24 tahun

Salam Isnin..4 NOVEMBER 2013...24 tahun 1 hari......

Smlm hari last prgm kobar..n hari pertambhan umur wt diri aku.. Selamat hari tua RAIDAH SARUN..

Alhamdulillah,msh dberi keizinan olehnya untk trus brada diatas muka bumi ini.syukur.

InsyaALLAH, dgn ptambhan usia ini akan menjadikan aku hambaNya,manusia,anak n isteri yg bguna kpada smua...insyaallah..
Mga dpermudahkn perjalanan n urusan hdp ini..dmurahkn rzki, dkurniakan kebhagiaan dlm rmhtga yg dbina serta dikurniakan zuriat keturunan yg soleh n solehah.aamiin

1st time smbt hari lahir sbg seorg istri,bsama suami disisi..untk suamiku,trima kasih coz ingt hari lahir istrimu ini..trima kasih belanja secrt rcpi,bg pngalaman yg bru dlm hdp ini..n present yg sangat istmewa yg xpernh termimpi untk dmiliki..

Tq syg.. :-* LOVE U FOREVER



Saturday, 2 November 2013

KOBAR 2013

Alhamdulillah, pengembaraan berjalan dgn baik, selamat n lancar...
Harini, meneruskan pengembaraan lagi..
Dari Kajang (rumah husband) ke KUIS..
Drive sendiri lagi....
Suami aku keje di hari raya...huhuhu...sian syg saya tu...

Mencabornya bila mana aku kene lalu jln yg luar biasa coz nak isi minyak..
Alhamdulillah, dipermudahkan semuanya...one more jln agak lengang..
Mana xnya, harini kan raya deepavali...

Syukur, sampai ke KUIS dgn mudahnya... jumpa kengkawan kerja n bebudak sekolah aku..
Hari 1st dpt menyegarkan mata dgn pnuh smgt...
walaupun mlm td tido aku terganggu dgn dentuman dek mercun2 raya jiran tetangga suami aku...adoyai...sabo jer la...yelah...1 Malaysia
Mujur tido aku agak lena lah jugak dgn berbantalkan lengan suamiku...hehehe

Hope esok dpt menghabiskan program KOBAR ni dgn jayanya..Aminn
Untk suamiku,slmt bkerja d hari cti syg..

:-P dpt gak update blog gne hp ni.huhu

gmbr curi- aku khusyuk smpi muncung2 mult
 
With dik zaty..


Friday, 1 November 2013

first journey alone!!!

Salam Jumaat..

Mmbuzykan diri dgn keje2 skol yg agak berlambak..
Makin nak habis sekolah, makin mencabor gamaknya...
Penat xterkata...

Bebudak dh hbs exam...
Mujur proses menanda kertas exam dh berjaya disettlekan dgn jayanya..
Alhamdulillah..

Ptg ni, skip meting...
Bcoz..ptg ni aku akan memulakan pengembaraan seorang diri...
Mencari sang suami nun jauh di sana..mencari rezeki utk kehidupan kami...=)

Utk org yg baru jadi pelumba drift mcm aku ni, memg agak mencabar nak drive seorang diri dari johor ke kajang tu...
Yelah, tempat org kita nak terjah...memg kene fokus 100% pemanduan kali ni..
xleh nak melilau mata cm selalu...huhuhu

Berkat keyakinan n kepercayaan seorang suami...aku pun yakin dgn diri ini...
InsyaALLAH..mga perjalanan ku dipermudahkan olehNYA..Amin..

Waiting for me my husband..=)


1st time selfie dlm kete


Thursday, 3 October 2013

Sanah Helwa Ya Zauji

Salam...

Lama sudah meninggalkan blog..akhirnya bertemu kembali dgn satu cerita...

Hari ini...
Untuk insan yg dikasihi...suamiku Mohd Naufal Jalil...
Selamat Hari Lahir Sayangku Yg ke-27 tahun...

Maaf xdpt sambut bersama kerana jarak yg memisahkan kita..
Moga dgn peningkatan umur ini akan menambah lagi keimanan, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dan perjalanan hidup..serta dikurniakan kebahagian dalam runahtangga jg didunia n akhirat...Amin...

HANYA DOA DR JAUH SEBAGAI HADIAH ..=(
MISS HIM !!!

Friday, 13 September 2013

Thursday, 12 September 2013

Sesegar pagi

Salam khamis..
1st time update blog via mobile..smbl menanti si lappy di service..huhuhu

Awal2 pg,kelas pjk ngan budk2 thn 4 pmpuan..biasanya d bdk2 thn 3 skali..memandgkan diaorg cti smpena upsr,lega skit nk kendalikan kelas pj arini,
Lau x, hbs masa lyn krenah diaorg.sorg nk bjalan2,sorg nk men net ball,nk main skipping.. Hai,bocah2..

So,aktiviti pj arini just jalan2 n kutip rmbutan kt rmh aku yg dh mkin memerah di ats pokok..gmbira bebenor bebudk 2 wpun diaorg xtau kpala ckgu diaorg ni naik lenguh pndg ats smata2 nk kaitkn buah rmbutan untk ank2 murid tersayang.ok lah 2 kn..tgk diaorg hepi pun dah blh gmbirakn hati.hehehe..

Hasil 'kait'an yg pnuh kasih syg dr ckgu mreka yg garang ni.hehehe








Tuesday, 10 September 2013

Dari Ku Utk Mu







Debaran Bermula

Salam selasa..
Moga hari ini lbh baik dari semalam..

Buat ank2 didik ku..
Tahun 6 SRI AS SYDDIQ
Bi taufiq wan najah..May Allah Bless U


sebahagian calon2 5A UPSR SRIAS di pg 1st day exam...~ TQ kak Tqa Khalik kongsi pic



Monday, 9 September 2013

Syahdu Syawal...

Salam Isnin...

B'blog kembali setelah lama menyepi... asyik membuzykan diri..
Harini aku agak rilex sikit..yela, claz pun xbnyk..just 2 kelas..
So, blh la beblog jap...+++ bila berjauhan dgn suami, kne bnyk membuzykn diri..
yelah, xnk bg hati ni asyik bersedih menanggung rindu..huhuhu...
syahduuuuu tetiba..huk huk..='(


Sabar jelah duhai hati...
Terkenang syawal yg baru lps pergi...tiada apa yg menarik...
Just wed blh lelaki jer kot..coz aku dpt kumpul ngan adik beradik aku time wed aku..
Wpun ada yg xdpt join, tp aku still hepi +++ubt sedih coz 1st raya aku rasa kesepian n kekosongan..

Rindu pd bonda..ayahanda n familyku..
Suami, ayah mertua n keluarga suami yg disisi pun xdpt nak ubat kesedihan aku..
1st time smbt Syawal sebagai seorang isteri yg sgt syahdu bagi aku...Tuhan jer yg tau...
Rasa syahdu yg xpernah aku alami selama ini...pelik kan??? hhuhuhu..
Ape pun..syawal dh berlalu.. moga next syawal jika diizinkan utk bertemu lg...
Moga kegembiraan yg dirasai..InsyaALLAH


4 SYAWAL 1434 IN MEMORY
with
BELOVED HUSBAND N FAMILY









Friday, 28 June 2013

Syukur

Salam..

Nisfu Syaban dh berlalu... menghitung hari utk bertemu Ramadhan..InsyaALLAH, Ramadhan thn ni dpt diraikan bersama en suami yg sgt sy cintai...

Diam2 je kan... tinggalkan blog smpi bersarang2...akhirnya muncul dgn 1 cerita bahagia... Syukur pd ALLAH, semua urusan majlis perkahwinan dpt dilaksana n dijalankan dgn lancar..Alhamdulillah....

Tq en.suami coz sudi menerima diri yg serba kekurangan ini sebagai isteri n juga teman sehidup n semati, InsyaALLAH..Sesungguhnya engkaulah suamiku dunia akhirat..AMINNN


















yg pastinya skrg sy dh bergelar Pn.Raidah..hehheh =)


Friday, 8 March 2013

Nasib Badan

Salam..entry ke-2 dipagi Jumaat.

Bila mood berblog dh ada, cmnilah... skrg aku still as penganggur terhormat...melayan si bujang2 ni...n aku jugak tgh praktikal nak jd isteri, ibu n wanita serba boleh..heheheh..InsyaALLAH, Moga semuanya dipermudahkan olehnya...

Dlm entry lepas, aku mendetailkan aku punya aim 2013..bila tgk2 semula, aku dh nampak mana yg aku perlu capai dulu...

Lsen kete?? In progress..bnd yg lama aku idamkan.. selama ni pendam je, kmpul duit pe sume..bertahan.. InsyaALLAH, bila dh pas, blh lah riwa riwi dgn kete plak...hahaha..bila perancangan nk kawen bln 3 ni xjd, so aku tekad utk pas kn lesen kete aku...kene jugak...

Kerja??? 1st aim aku...Citer pasal kerja ni, kekdg naik tension aku..keje2 yg ditawarkan setakat ni jauh2 belaka..mungkin Tuhan nak uji... Bersabar je lah, yakinlah yg ALLAH tu Maha Kaya n Maha Pemurah..Rezeki ada dimana2. hanya perlu mencari.. bila pikir2 semula, kekadg bila kita dh kawen, kononnya lah kan, baru lah dpt keje, dpt tu n ini...time tu lah org kata rezki org baru kawen, rezki anak lah pe lah... tetiba pikir, ni yg nak cpt kawen ni... hahahaha.. tgk ni, otak pun dh mereng sikit... duit xde, sebok nak kawen..huuhu

Kenderaan sendiri??? Syukur, setakat ni aku dh ada motor cabuk jer.. moto dikala dulu aku merempit dgn kakak aku... dh berusia moto tu, tp sgt2 berjasa..wpun motor ni bukan hak mutlak aku, tp aku dh kira cm tuannya lh jugak..anyway..Syukur..tapi tapi tapi...skrg ni mata ni dh gatal intai2 kete idaman.. ahhaha.. InsyaALLAH, ad rezeki nanti, blh la nak beli kete sendiri pulak..kan best jer rasa bwk kete dgn hasil penat lelah sendiri..puas jer rasa...xgitu???

Kawen??? ni pun satu hal, selagi tak kawen, mcm2 org tanya..selagi xkeje pun, mcm2 org tanya... hal kawen n keje ni cm jd soalan paling popular utk aku sekarang ni.. sbr2 ye..settle satu2...ikutkan plan, bln 3 ni, aku kawen...tapi xjadi lah pulak...InsyaALLAH, andai umur n jodoh dipanjangkan olehNya, maka siaplah kad kawen aku nnt utk bg kat org2 yg asyk bertanya tu..now, aku jd penerima undangan majlis2 kawen kengkawan aku jer..start bulan 3 ni, dh siap list kawan2 aku yg kawen.. Mabruk wt korg2 sume.. InsyaALLAH, aku pun bakal masuk list nant...hehehe

Ape2 pun sebenarnya yg kita rancang, Allah sj yg menentukan mana yg baik n buruk...Kita hanya mampu merancang....Moga segala urusan n perjalanan hidupku dipermudahkan olehNYA..Aminn


Pengubat ketensionan ku n bahan praktikal aku..=)

Adnan pg2 dh exercise..
Penat dhhh
Yesterday~ Ayis, acik n adnan

Dlm kete pun jadikk

jenjalan amik kakak balik sekolah..
Adnan


Mama

Salam Jumaat yg penuh barakah..

Alhamdulillah, masih diberi nikmat utk terus bernafas di bumiNYA...Menyepi diri seketika walaupun dlm hati ni, bnyk luahan utk diperdengarkan..Aku masih ada, cuma mood utk mencoret sesuatu di blog ni kdg timbul kdg lenyap...last2..termenung jd pilihan...

Harini, 13 hari sudah pemergian "mama"..Bakal ibu mertuaku...Kehilangan yg tidak dijangka secepat ini... Aku rasakan, sempat lagi utk aku menumpang kasih seorg ibu ..tapi ALLAH lebih sygkan mama.. Syukur, aku dapat menatap saat2 akhirnya hingga kenafas yg terakhir dan ke liang lahadnya.

Baru aku tau betapa hiba, sedih n sakitnya bila kehilangan insan yg tiada gantinya ini utk selamanya di depan mata.. Walaupun xdpt menatap saat2 akhir bonda yg melahirkan aku, tapi perasaan itu dapat aku rasakan waktu aku kehilangan mama...

MAMA...maafkan idah kerana xsempat berbakti utk mama, xdpt tunaikan hjt terakhir mama.. Kita hanya mampu merancang, tapi perancangan ALLAH itu ada hikmah disebaliknya yg kita xtahu... InsyaALLAH, slgi hayat dikandung badan, idah akan tunaikan janji idah pada mama wpun mama xdapat nak melihat atau merasakannya..Idah sygkan mama...Moga mama aman, bahagia di sana..Aminn


AL-FATIHAH buat mama Zaliha bt Mohamad..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...